Здравейте,

Казвам се Петя Константинова и реших да създам тази страница, за да споделя чрез нея творчеството си с повече хора. Макар че получих образование в съвсем различна сфера, рисуването е моят начин да изразявам себе си, то е продължение на мислите ми и на самата мен.
Завършила съм българска филология в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ а след това магистратура „Връзки с обществеността“ във факултет по журналистика към СУ „Климент Охридски“. Смятах, че работата ми трябва да бъде естествено продължение на дипломата и нито за миг не съм допускала, че бих могла да превърна хобито си в професия и да се издържам с рисуване.
След близо десет години работа в офис, две язви и един кръвоизлив, съдбата ме постави пред завой и ме накара да се замисля дали съм на правилния път. Промяната дойде като голям стрес, разтърси ме и ме извади от коловоза, в който с години дълбаех с убеждението, че пред мен други пътища няма. Наложи се изцяло да  преосмисля възможностите си и най-вече смисъла, който влагам в думите „сигурност“, щастие“и „време“. В този период близките ми хора бяха плътно зад мен и това ми помогна да опитам да променя посоката. Работа в офис човек може да намери, но невинаги му се дава шанса да последва себе си и да започне отначало.
Сега се чувствам щастлива с това, което правя и се радвам, че ми се е случило! Надявам се, че съм успяла да предам в творбите си тази  вяра и копнеж по сбъдването на мечтите.
Промените се случват, независимо доколко са планирани и очаквани и понякога излизането от познатия ритъм не е катастрофа, а нова възможност.
В момента живея и работя в Прага, работата ми позволява да пътувам и да не съм зависима от конкретна локация. Използвам всяка възможност за изява в родината си и периодично участвам в различни арт формати, изложби и фестивали там.
 

Petya Konstantinova Art

  • http://petyakonstantinova.com
  • https://www.facebook.com/pages/Petya-Konstantinova-Art/403743813027041?fref=ts
  • http://kotkaminava.blogspot.com/